Ruim 20 winkels | 40.000 m² wooninspiratie

Beter Bed geeft slaaptips voor warm weer

Geplaatst op

Het wordt weer warmer dit weekend en voor velen betekent dat ook weer weinig nachtrust.
Beter Bed geeft tips om de nacht goed en koel door te komen.

Bij zomerse temperaturen is het vaak moeilijk in slaap komen. Dit komt omdat je lichaam niet de kans krijgt af te koelen. En laat dat afkoelen nu nét een vereiste zijn om in slaap te vallen… De beste oplossing voor deze warme dagen is een airco. Geen zin om zoveel geld uit te geven? Lees dan onze tips om toch wat af te koelen en heerlijk te slapen. Zelfs bij heet weer.

Drink voldoende water

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 65% uit water. Op een normale dag is het verstandig 2 liter water te drinken om je hydratatie op peil te houden. Wanneer de temperaturen buiten stijgen, stijgt ook je lichaamstemperatuur. Aangezien je lichaam niet oververhit wil raken, ga je zweten. Om dit vochttekort weer aan te vullen, is het belangrijk extra water te drinken gedurende de dag. Wanneer je goed gehydrateerd bent, val je ook sneller in slaap.

Sluit de warmte buiten

Veel mensen zetten overdag ramen en deuren tegen elkaar open om het lekker te laten waaien in huis. De wind die waait, mag dan wel lekker fris zijn. Bedenk echter dat ook de warme temperatuur zo je huis binnendringt! Het is verstandiger de warme lucht buiten te sluiten door ramen en deuren op een warme dag dicht te houden. Doe als het kan ook je gordijnen dicht. Zo blijft het lekker koel in huis. Wil je toch wat frisse lucht binnen laten? Doe dan ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat, wanneer de warmste periodes van de dag voorbij zijn, je ramen open.

Maak van je ventilator een airco

Een airco zet warme lucht om in koude lucht en koude lucht is aangenamer om in te slapen. Een ventilator zorgt enkel voor een verplaatsing van de lucht, die zich uit in een frisse wind. Om van je ventilator een airco te maken, heb je bevroren flessen water nodig. Deze plaats je voor de ventilator. De warme lucht wordt door de ventilator tegen de bevroren flessen geblazen, waardoor deze afkoelt. Denk wel aan een plastic bak voor onder de bevroren flessen. ’s Ochtends zijn deze namelijk gesmolten…

Neem een frisse douche

Neem vlak voordat je naar bed gaat een verfrissende douche. Let wel op dat het water niet warm of ijskoud is. Hierdoor koel je namelijk niet af. Een lauwwarme douche is het best om je lichaam af te laten koelen. Het duurt dan weer even voor je het heet hebt en in die periode kun je makkelijker in slaap vallen. Geen zin om te douchen? Houd dan even je polsen onder de koude kraan. Door je polsen stroomt een hoop bloed en op deze manier zakt je temperatuur een beetje waardoor je in slaap kunt vallen.

Dun, geen of extra koel dekbed

In de zomer is het slim om onder een zomerdekbed te slapen. Heb je een vierseizoenendekbed? Zorg er dan voor dat je alleen onder het zomerdeel slaapt. Nog steeds te warm? Steek dan eens je voeten onder het dekbed uit. Dit is lekker fris en helpt soms al. Als het zo nog steeds niet lukt om in slaap te vallen, probeer dan eens zonder dekbed te slapen. Of je kussensloop of overtrek voor bedtijd heel even in de vriezer te leggen! Koelte gegarandeerd.

beterbed

Bron artikel: Beter Bed

Openingstijden
Beter Bed

ma: 10.00 / 17.30 uur
di: 10.00 / 17.30 uur
wo: 10.00 / 17.30 uur
do: 10.00 / 21.00 uur
vr: 10.00 / 17.30 uur
za: 10.00 / 17.00 uur
zo: 12.00 / 17.00 uur