Ruim 20 winkels | 40.000 m² wooninspiratie

Tips van Jysk voor het onderhoud van tuinmeubelen

Geplaatst op

 banner_onderhouden_van_uw_tuinmeubelen_oagina

Onderhouden van je tuinmeubelen

Het is belangrijk om je tuinmeubelen goed te onderhouden, zodat de levensduur verlengd wordt. Bij JYSK vind je een breed assortiment tuinmeubelen in een overvloed van verschillende materialen. Op deze pagina kun je lezen hoe je het beste jouw tuinmeubelen kunt onderhouden, zodat het er mooi uit blijft zien, jaar na jaar.

Aluminium

Aluminium tuinmeubelen zijn weersbestendig en kunnen het hele jaar door buiten blijven staan. Aluminium is in staat om vorst, sneeuw, regen en fel zonlicht te weerstaan. Al onze aluminium tuinmeubelen hebben een speciale coating die voorkomt dat er krasjes of verkleuringen ontstaan. Onze aluminium tuinmeubelen zijn onderhoudsvrij en kunnen makkelijk gereinigd worden met alleen water en een beetje zeep.

Artwood

Artwood, beter bekend als namaak hout, is onderhoudsvrij en weerbesteding materiaal. Artwood is UV-bestendig materiaal dat vorst, sneeuw, regen en fel zonlicht kan weerstaan. Dat betekent dat tuinmeubelen gemaakt van artwood het hele jaar door buiten kunnen blijven staan. Artwood kan makkelijk gereinigd worden met alleen water en een beetje zeep.

Fiberstone

Fiberstone is een lichtgewicht, maar robuust materiaal met een granietlook. Fiberstone tuinmeubelen zijn weerbestendig en kunnen daarom het hele jaar door buiten blijven staan. Fiberstone meubelen zijn onderhoudsvrij en kunnen makkelijk gereinigd worden met alleen water en een beetje zeep.

Petan

Petan tuinmeubelen zijn gemaakt van robuust, UV-besteding, kunststof materiaal dat ook nog eens een zeer licht gewicht heeft. Petan meubelen zijn weerbestendig en kunnen daarom het hele jaar door buiten blijven staan. Petan tuinmeubelen zijn onderhoudsvrij en kunnen makkelijk gereinigd worden met alleen water en een beetje zeep.

Plastic

JYSK’s plastic tuinmeubelen zijn gemaakt van UV-besteding polypropyleen. Dit is een puur en erg sterk type plastic, dat zijn originele kleur behoud en waar geen grijze vlekjes in zullen ontstaan. We raden het aan om plastic tuinmeubelen op te slaan in de garage of onder een overkapping gedurende de winter. Plastic tuinmeubelen zijn gemakkelijk te reinigen met water en een beetje zeep.

Hout/Hardhout

Houten tuinmeubelen vragen om onderhoud, zodat deze beter bestand zijn tegen wind en regen. Wanneer je dit type tuinmeubelen niet goed onderhoudt, bestaat er een kans dat de meubelen uitdrogen en er barsten ontstaan. Hier lees je meer over hoe je jouw houten tuinmeubelen het beste kunt onderhouden.

Winter opslag

Tuinmeubelen gemaakt van aluminium, artwood, fiberstone en petan kunnen het hele jaar buiten blijven staan. Alhoewel, het verstandig kan zijn om deze toch op te slaan in de garage of onder een overkapping gedurende de wintermaanden. Wanneer je jouw tuinmeubelen het hele jaar door buiten laat, raden wij je aan om het af te dekken.

Bron artikel: jysk.nl

Heeft u opmerkingen over dit bericht reageer op dit bericht of op facebook.

Laat een reactie achter

Openingstijden
Jysk

ma: 13.00 / 18.00 uur
di: 09.30 / 18.00 uur
wo: 09.30 / 18.00 uur
do: 09.30 / 21.00 uur
vr: 09.30 / 18.00 uur
za: 09.00 / 17.00 uur
zo: alleen op koopzondag
 12.00 – 17.00 uur