Ruim 20 winkels | 40.000 m² wooninspiratie

CREATIEVE OPBERGTIPS: DO IT YOURSELF

Geplaatst op

Het hoeft niet altijd voor de hand liggend te zijn en dat geldt ook voor het opbergen van je spullen in huis. Zeker wanneer je de woonruimte maximaal wil benutten en dus zo weinig mogelijk plaats wil verliezen aan ‘bergruimte’, kunnen de alternatieven die in dit artikel aan bod komen je heel wat inspiratie bieden.

Bron artikel: interieurtips.nl

PRAKTISCHE COMBINATIES

Een eerste idee is om functionele meubelstukken ook te gebruiken als opbergruimte. Op die manier kan je het meubelstuk de extra functie van opbergruimte geven. Het klinkt logisch, maar de mogelijkheden zijn eindeloos en je kan hier heel ver in gaan: maak van je bed ook een boekenkast of van je boekenkast een bed, integreer meubels in andere meubelstukken zoals een zitbank in een kookeiland of stoelen in een tafel. Ook trappen en de ruimte eronder nodigen uit om daarmee creatief aan de slag te gaan als opbergruimte. Kortom, probeer van meubelstukken praktische opbergruimtes te maken en wees daarin creatief!

opbergen1

opbergen2   opbergen3

STEL DE INHOUD VAN JE KASTEN TENTOON

Een ander leuk idee is om je op te bergen spullen uit te stallen. Maak bijvoorbeeld een collage aan de wand met de inhoud van je keukenkasten, of ga creatief aan de slag met het ophangen van houten kratten. De spullen die je normaal gezien zou opbergen in je kasten worden als het ware artistieke blikvangers. Zorg er wel voor dat er een bepaald idee of concept achter zit en hou het bij één blikvanger per ruimte. Wanneer je al je spullen zomaar gaat uitstallen, wordt het een onordelijk, onoverzichtelijk geheel.

opbergen4 opbergen5

GEHEIME OPBERGPLEKJES

Tenslotte kan je je woning ook voorzien van heel wat ‘geheime opbergplekjes’. Bij dit idee gaat het erom dat je je spullen gaat opbergen op plaatsen die bij het werpen van een eerste blik in de ruimte niet zichtbaar zijn. Ze zijn handig om kleine of waardevolle spullen in op te bergen.

opbergen6 opbergen7

Bron artikel: interieurtips.nl

Heeft u opmerkingen over dit bericht reageer op dit bericht of op facebook.

Laat een reactie achter

verf

Openingstijden
Woonplein Enschede

Onze winkels zijn op de volgende dagen geopend:

ma: 10.00 / 18.00 uur
di: 10.00 / 18.00 uur
wo: 10.00 / 18.00 uur
do: 10.00 / 21.00 uur
vr: 10.00 / 18.00 uur
za: 10.00 / 17.00 uur
zo: 13.00 / 17.00 uur

Er zijn ondernemers die buiten deze tijden ook geopend zijn. Bekijk het winkelaanbod om de openingstijden per winkel te bekijken.